Regelementen 2007 bekend

Vandaag heeft de FIA een persbericht vrijgegeven met daarin de nieuwe regels voor het 2007 seizoen. Bij de regels zat ook een opvallende mededeling. Volgend jaar zal de GP van San Marino niet verreden worden. Het circuit stond niet op de kalender maar had nog goede hoop op een terugkeer. Of er een vervangende race komt is nog niet bekend.

Ook stond in het persbericht dat sommige regels vanaf volgend seizoen worden aangepast. Onder andere over de vrijdag. Op de vrijdag mogen alle teams maar 2 wagens inzetten. Echter mag er in 1 van die wagens wel een derde rijder plaatsnemen. De 2 sessies van vrijdag worden uitgebreid van 1 uur naar 90 minuten. Ook mogen de teams op vrijdag een verse motor gebruiken zonder daar een straf voor te krijgen. Het houdt dus in dat de teams alleen maar 2 zaterdagen en 2 zondagen met 1 motor moeten doen.

Ook een verandering in de regels voor de Safety Car. Als de Safety Car op de baan is gaat de pitlane dicht todat alle wagens achter de safety car rijden. Als er een achterblijver tussen de leider in de wedstrijd zit en de nummer 2 mag de achterblijver de leider en de safety car inhalen en daarna weer achteraan sluiten in de rij.

Edwin Scholten
F1News.nl