Regen teistert Formule 1 test in Japan van Robert Doornbos

[photo1]Op het Suzuka International Circuit heeft Robert Doornbos wederom zijn visitekaartje afgegeven voor het Formule 1 team van Jordan Grand Prix. Nadat de 23-jarige Rotterdammer twee weken geleden debuteerde tijdens de vrijdagtrainingen voor de Grote Prijs van China, liet Doornbos vandaag onder regenachtige omstandigheden weer een prima indruk achter. In de twee oefensessies liet de coureur met startnummer 39 een beste tijd noteren van 1:51.007 en eindigde de ochtendsessie zelfs in de top 10! Doornbos heeft in zijn functie als testrijder weer veel belangrijke data verzameld voor het team uit Silverstone voor de race van zondag.

Voor ieder nog vers in het geheugen maakte de jonge Doornbos onlangs zijn debuut in de Formule 1. Ook tijdens de vandaag verreden sessies presteerde de in het Italiaanse Viareggio woonachtige coureur de gehele dag als een professional door dicht tegen de tijden van de andere Formule 1 teams te rijden met een Ford-krachtbron. Doornbos bracht in de trainingen zijn zelfvertrouwen tot uiting door respectievelijk een verdienstelijke 9e en 16e tijd te noteren op het bochtige en natte circuit. In de ochtendsessie reed Doornbos totaal 10 ronden met een beste tijd van 1:53.603. In de tweede één uur durende testsessie gingen zijn tijden verder naar beneden en was hij sneller dan alle Minardi Cosworth-rijders en nestelde zich keurig tussen de Jaguar Cosworth bolides van Mark Webber en Christian Klien.

Nadat de Formule 1 teams twee weken geleden voor de eerste keer op het circuit van China reden, bleven de teams in Azië voor de Grote Prijs van Japan die sinds 1987 wordt georganiseerd. Het doorgaan van deze wedstrijd, komende zondag, is nog steeds onzeker omdat een tyfoon het circuit van Suzuka nadert. Ook Doornbos moest vandaag wennen aan de veranderende weersomstandigheden en reed voor de eerste keer met regenbanden op het 5.807 kilometer lange circuit.

Later vandaag meer over Roberts testsessie die vandaag werd verreden op het circuit van Suzuka (Japan)…

Insightf1.com

Loading