Regen verpest Minardi test

[photo1]Het slechte weer heeft de test van Christijan Albers en Nicky Pastorelli vandaag grotendeels verpest. Een temperatuur van maar net boven het vriespunt en de harde regen en sneeuw zorgden ervoor dat rijden vrijwel onmogelijk was. Daarnaast heeft het voor Minardi ook geen enkele zin om in deze weeromstandigheden te testen.

Christijan Albers mocht 21 ronden rijden en stelde daarmee zijn superlicentie veilig. Nicky Pastorelli reed in de middag twee runs van vier ronden. De omstandigheden daarbij zo slecht dat Minardi de test afbrak. Vanavond beslist het team of het morgen nog zal testen, mogelijk laat het team de derde geplande dag vallen omdat het weer simpel weg te slecht is.

“Ik kan er eigenlijk niet veel over zeggen”, aldus Christijan Albers. “Het was moeilijk om te rijden maar kon gelukkig mijn kilometers rijden zodat ik nu zeker ben van een superlicentie. Technisch konden we ook niet veel doen. Ik hoop dat het weer morgen goed is zodat we morgen kunnen rijden, hopelijk kunnen we dan verloren tijd goed maken.”

Nicky Pastorelli
“Het was fantastisch. Ik was erg goed voorbereid dankzij de instructies van de engineers. Voordat ik in de auto stapte hadden ze alles in details uitgelegd. Ik wist precies wat ik moest doen. Op de baan kon ik de benodigde kilometers afleggen zonder daarbij de auto te beschadigen. Ondanks het weer was het een hele positieve ervaring. Ik wil het team graag bedanken en ik hoop dat ik in de toekomst nog meer kan doen voor het team.”

Paul Stoddart – teambaas
“Een interessante dag maar het weer maakte het erg moeilijk voor beide coureurs. Christijan Albers reed 21 ronden in de regen, dit was goed, nu heeft hij ervaring hoe een race-stint is in de regen. Nicky Pastorelli deed het goed, paste zich snel aan, en wist goed om te gaan met moeilijke omstandigheden. We kijken vooruit naar morgen, hopelijk is het weer dan beter.”

N. Pastorelli – tijden niet bekend gemaakt
C. Albers tijden niet bekend gemaakt

Testsessie Misano dag 2
N. Pastorelli – tijden niet bekend gemaakt
C. Albers – tijden niet bekend gemaakt

Loading