Renault door het stof

De internationale media zijn het er over eens, Renault F1 heeft in haar persbericht indirect toegegeven dat het Fernando Alonso vorig jaar de Grand-Prix van Singapore heeft gewonnen door Nelson Piquet in de muur te laten crashen.

The Times spreekt zelfs over een van de smerigste manieren van bedrog in de Formule 1 ooit. Renault kan nu een zware straf tegemoet zien die het team zelfs voor levenslang kan uitsluiten van de Formule 1.

Of Pat Symonds en Flavio Briatore op eigen verzoek of gedwongen zijn vertrokken is nu nog onduidelijk. Duidelijk is wel dat de reputatie van beide mannen zware schade heeft opgelopen. Beide mannen stonden hoog aangeschreven in de Formule 1, Briatore werd zelfs gezien als mogelijke opvolger van Bernie Ecclestone.

Briatore en Ecclestone kunnen goed met elkaar over weg, samen zijn ze eigenaar van de Londense voetbalclub Queens Park Rangers. Volgens ingewijden zou Briatore dankzij zijn goede relatie met Ecclestone mogelijk kunnen rekenen op een mildere straf.

Ook de belangrijke rol van Renault in de diverse kampioenschappen, waaronder het GP2, zou een rol kunnen spelen. Een terugtrekking van Renault uit de autosport zou namelijk ook de FIA, die een oordeel moet vellen in de zaak, zwaar vallen.

Loading