Renault F1 neemt na GP Monaco beslissing coureur

[photo1]De Formule 1 renstal van Renault maakt na de Grand-Prix van Monaco een beslissing over de rijdersbezitting voor volgend jaar. Flavio Briatore heeft in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport laten weten.

Fernando Alonso vertrekt aan het einde van dit jaar bij Renault, de wereldkampioen gaat naar McLaren.De Finnen Kimi Raikkonen en Heikki Kovalainen (testcoureur Renault) worden in verband gebracht als vervangers van Alonso, volgens Briatore is het een afweging die niet alleen om het salaris zal draaien.
“Het geld en het salaris van Raikkonen zijn niet het probleem”, aldus Flavio Briatore. “Als ik 10% meer budget nodig zou hebben dan zou niemand mij dit ontzeggen. Waar het om gaat is dat we een competitief team op willen bouwen, Kovalainen groeit nu onze eigen hoede. Het hoeft niet perse nodig te zijn om dan een vervanger te halen.”

Giancarlo Fisichella hoopt bij Renault F1 te mogen blijven, veel zal afhangen van zijn prestaties die hij dit seizoen zal behalen.
“Misschien is het niet nodig om beide coureurs te vervangen”, zo gaat Briatore verder daarmee doelend op Fisichella. “We nemen na Monaco de beslissing.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading