Renault F1 presenteert R27 in Amsterdam

[photo1]Het ING Renault F1 Team heeft zich vanmiddag in “The Factory” in Amsterdam gepresenteerd. Blikvanger was de nieuwe Renault R27 die in een nieuwe kleurstelling werd gepresenteerd.

De oranje leeuw van de nieuwe hoofdsponsor ING is vanaf nu op de bolides van Renault te zien. ING dat jaarlijks meer dan 50 miljoen Euro in Renault gaat investeren is zoals verwacht met de oranje leeuw en de oranje en witte kleur zeer nadrukkelijk op de Renault R27 aanwezig.

[photo2]Op het eerste oog is er aan de R27 verder weinig veranderd ten op zichten van de R26. Renault heeft een nieuwe versnellingsbak ontwikkelt en de wielophanging aangepast aan de nieuwe Bridgestone banden. Het Franse team werkt aan een grote update van de R27 die voor de eerste Grand-Prix al geïntroduceerd zal worden.

Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen werden gepresenteerd als coureurs. De ervaren Fisichella wordt dit zijn derde jaar bij het team. De Fin Kovalainen vervangt Fernando Alonso die naar McLaren vertrok. Beide racecoureurs worden ondersteund door testcoureurs Nelson Piquet Jr. and Ricardo Zonta. De coureurs krijgen de zware taak voort te borduren op de successen die de afgelopen twee jaar met Fernando Alonso zijn behaald

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading