Renault F1 verwacht niet veel van motor

[photo1]De bouwer van de Renault F1 motoren, Bernard Dudot, denkt niet dat Renault F1 in 2004 al over een state-of-the-art motor zal beschikken. De nieuwe motor, de Renault RS24, zal groter en zwaarder zijn. Daarnaast zal de motor hoger in de bolide moeten liggen, dit zal een negatieve invloed hebben op de wegligging.

De Renault RS24 motor zal niet voor Januari 2004 op het circuit te vinden zijn. Dit betekent dat er nog maar weinig tijd over blijft om eventuele kinderziekten uit de motor te halen. Dit lijkt overigens wel een vereiste te zijn omdat men bij Renault aan een nieuw concept werkt, de motor zal zoals vorig jaar geen blokhoek hebben van 110 graden maar net zoals alle andere teams van 90 graden.

“De nieuwe motor is gebaseerd op Supertec motor uit 2000”, aldus Bernard Dudot. “We hebben deze als basis gebruikt voor onze nieuwe krachtbron, deze motor zal geheel nieuw zijn. Ik denk niet dat deze motor meteen tot de sterkste motoren van de Formule 1 zal gaan behoren, hiervoor hebben we wat tijd nodig.”

Het Renault F1 team zal volgend jaar dus opnieuw een gebrek aan paardenkrachten in actie komen. Hopelijk is het chassis voor Renault dan wel weer erg goed, echter dit zal ook aangepast moeten worden omdat er een geheel andere motor in geplaatst moet worden. Daarnaast zijn twee topontwerpers van de Renault R23 weggekocht door Ferrari en Toyota.