Renault kijkt uit naar thuisrace

[photo1]Het Mild Seven Renault F1 team kijkt uit naar haar thuis Grand-Prix. In 1985 reed Renault zijn laatste thuis Grand-Prix op het circuit van Paul-Ricard. Fransman Patrick Tambay eindigde toen als 6e en wist één WK-punt te behalen.

“Ik kijk uit naar de race” aldus Trulli. “Het voelt voor mij ook een beetje als een thuisrace omdat ik hier heel veel heb gereden. Er is wat meer druk maar ik ben vol vertrouwen, hopelijk kunnen we goede resultaten behalen.”

Jenson Button vermaakte afgelopen weekend het publiek op Goodwood, in de regen gaf Button een demonstratie in de Renault R202.
“Het circuit lijkt veel op Silverstone, het ging daar erg goed totdat we pech kregen. Hopelijk kan ik een mooi resultaten behalen voor Renault, we wachten af en we zien wel hoe het circuit gaat.”

[photo2]Het circuit van Magny-Cours vereist een goed traction-control systeem, dat komt omdat er aantal langzame bochten zijn die om veel tractie vragen. Renault beschikt over een van de beste traction-control systemen.

De banden zullen echter ook een grote rol spelen, niemand weet hoe Bridgestone en Michelin het op Magny-Cours zullen doen, dat blijft dus het grote vraagteken.

Loading