Renault naar Bavaria City Racing

Het Renault F1-team is vandaag als eerste Formule 1-team aangekondigd dat zal deelnemen aan Bavaria City Racing op zondag 22 augustus 2010.

De organisatie van het evenement bevestigd dat het Formule 1-team enkele spectaculaire demonstraties zal verzorgen in de binnenstad van Rotterdam. Afgelopen editie waren ruim 550.000 bezoekers aanwezig op het evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste publieksevenementen van Nederland.

De voormalig wereldkampioen bij de constructeurs van het Formule 1 kampioenschap zal voor de vierde keer aanwezig zijn in de havenstad. In 2007 waren Nelson Piquet en huidig Lotus F1-coureur Heikki Kovalainen aanwezig om de franse bolides door de straten van Rotterdam te sturen.

Dit jaar zal onder anderen de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung voor Renault F1 de demonstratie verzorgen. Hij zal één van de twee coureurs worden die de vele honderdduizenden bezoekers van het evenement zal voorzien van de nodige rubber en rook.

De testrijder van het Franse team is bekend met het Rotterdamse parcours, aangezien hij één van de coureurs was die in 2005 Rotterdam voor het eerst liet kennismaken met Formule 1 tijdens de eerste editie van Bavaria City Racing.

Voor de huidig GP2-coureur zal het de derde keer zijn dat hij deelneemt. Wie de tweede coureur wordt maakt de organisatie binnen enkele weken bekend.

Zowel hoofdsponsor Bavaria als de organisator zijn zeer verheugd met de terugkeer van het Renault F1-team. ‘We zijn blij dat Renault terugkeert naar Rotterdam deze zomer om alle fans weer te voorzien van de nodige rubber en rook. Met Renault hebben we één van de meest ervaren Formule 1-teams aangetrokken op het gebied van City Racing demonstraties. Renault weet als geen ander de honderdduizenden bezoekers te vermaken. Sinds 2007 hebben we een zeer goede band opgebouwd met de medewerkers van het team en verlangen ze ernaar ieder jaar terug te keren’, aldus organisator Herman Vaanholt. Ook het team van Renault is zeer blij met de uitnodiging van de organisatie. ‘De Renault F1 Roadshow geniet van een succesvol partnership met Rotterdam en we zijn blij om terug te keren voor het vierde achtereenvolgende jaar. Door deel te nemen aan een evenement als Bavaria City Racing kunnen we de sport dichterbij de fans brengen en dat is een belangrijk onderdeel van onze benadering van de Formule 1. De Nederlandse fans zijn intelligent en enthousiast en wij gaan zorgen dat zij een spectaculaire show te zien krijgen’, aldus teambaas Eric Boullier.

Achter de schermen is de voorbereiding in volle gang en wordt er druk gewerkt aan een spectaculair programma. Naast de nodige aandacht voor jong talent van Nederlandse bodem zal ruimschoots aandacht worden besteed aan New Energy.