Renault presenteert R28

[photo1]Renault F1 heeft vandaag in Parijs de Renault R28 voorgesteld. De R28 debuteerde afgelopen week al in Valencia, de auto draagt dezelfde livery als vorig jaar.

Met de Renault R28 hebben de Fransen maar één doel, in 2008 weer om de wereldtitel strijden. De verwachtingen zijn vooral hoog gespannen nu Fernando Alonso weer deel uit maakt van het team. De Spanjaard pakte in 2005 en 2006 de wereldtitel Formule 1 met Renault. Alonso zal worden bijgestaan door de debutant Nelson Piquet jr, Lucas di Grassi en Romain Grosjean zullen fungeren als testcoureur.

[photo2]De voorkant van de R28 is geheel nieuw, de ophanging is vernieuwd. Daarnaast het de auto nu ook een zogenaamde “bridge wing”. Wat verder opvalt is dat Renault R28 vooral aërodynamisch is geperfectioneerd. Volgens ontwerper Bob Bell is er vooral op aromatisch gebied veel veranderd. In 2005 en 2006 was Renault op dit gebied de koploper, vorig jaar liet het team het op dit aspect juist afweten.

[photo3]Flavio Briatore liet in het kort weten wat hij van 2008 verwacht: “We gaan vechten voor overwinningen en podiumplekken.”

Loading