Renault presenteert R29

Renault heeft vandaag in Portugal de nieuwe Renault R29 voor het eerst het levenslicht laten zien. De bolide werd door Fernando Alonso, Nelson Piquet junior, en teambaas Flavio Briatore onthult.

Romain Grosjean is door Renault voor het komende seizoen als test – en reservecoureur aangesteld. Verder kwamen de Fransen met een licht gewijzigde livery op de proppen, de kleur blauw is nu minder nadrukkelijk aanwezig.

ING is opnieuw hoofdsponsor van het team. Verder heeft ook Renault weinig nieuws op het sponsorvlak. Oliemaatschappij ELF is nu niet meer onder haar eigen naam op de bolide te vinden, hiervoor in de plaats staat dochtermaatschappij Total.

Opvallend is ook de brede en hoge neus van Renault R29. In de afgelopen jaren koos het team steevast voor een lage en smalle neus. De nieuwe reglementen zijn ongetwijfeld de reden van deze verandering.

Nelson Piquet junior mocht de eerste meters in de bolide rijden. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso neemt pas op woensdag voor het eerst achter het stoel plaats.

Klik hier voor foto’s

PG