Renault zegt dichterbij te komen

[photo1]Het ING Renault F1 team is erg tevreden over de vooruitgang die het recentelijk heeft geboekt. Volgens de Fransen heeft men nu een kleine voorsprong op Toyota en Red Bull en zou men de aansluiting met BMW Sauber hebben gevonden.

Renault F1 denkt de vierde plaats achter Ferrari, McLaren, en BMW Sauber in het constructeurskampioenschap nog te pakken, dat was dit seizoen ook het doel van het team.

Renault F1 staat momenteel 6e in het kampioenschap met 2 WK-punten achterstand op Toyota en 1 op Red Bull. Het BMW Sauber team lijkt niet meer in te halen, zij hebben maar liefst 61 WK-punten voorsprong op Renault.

“We komen steeds dichterbij”, aldus technisch directeur Bob Bell van Renault F1. “Waar we nu staan is wat we verwacht hadden. Maar het resultaat van maandenlang hard werken wordt nu eindelijk zichtbaar.”

“Volgens jaar zijn de regels ingrijpend voor aërodynamica en banden. Iedereen zal met een nieuwe basis moeten starten. Daar liggen kansen voor ons, maar dat geldt natuurlijk ook voor de andere teams.”

“We moeten hard blijven werken. In de fabriek is men al druk bezig met de auto voor volgend jaar. Gezien de ontwikkelingen van de laatste maanden aan de huidige auto verwacht ik van de nieuwe auto heel veel.”

Loading