“Resultaat eerste dag niet belangrijk” – Alonso

Ferrari zette op de eerste dag in Maleisië geen indrukwekkende tijden neer. Na afloop van de sessies relativeerde Fernando Alonso het belang van deze resultaten.

Alonso werd respectievelijk achtste en zevende: “Het heeft geen zin enig belang te zoeken in de classificatie op vrijdag. Ik ben zevende, maar had net zo goed tweede of laatste kunnen zijn en het had niets veranderd.

“Het hangt allemaal af van het verschil in de programma’s welke de teams gebruiken. We zijn vrij blij met wat we gedaan hebben en de eerste impressie is dat we niet zoveel verschil hoeven te verwachten in vergelijking met Bahrein en Australië.

Felipe Massa, 11e in de eerste sessie en 15e in de tweede, was dezelfde mening toebedeeld.

“Zoals gewoonlijk is het erg moeilijk conclusies te trekken na drie uur vrije training. We hadden een ander programma dan de andere teams, dus we kunnen niet echt zeggen waar we staan in vergelijking met hen.

“Het is duidelijk dat Red Bull en McLaren er goed voor staan. Laten we zien hoe ze het doen in de kwalificatie en vooral in de race,” zei de Braziliaan, die verder zei een “goed gevoel” te hebben over zijn F10.

(JR)