Reynard stopt

[photo1]De chassisbouwer Reynard heeft besloten om te stoppen met het bouwen van bolides. Reynard kwam tot deze keuze nadat eerder uitstel van betalingen werden aangevraagd.

Enkele maanden geleden ontsloeg Reynard al meer dan honderd mensen. Nu komen nog eens honderd man personeel op straat te staan.

Reynard was de chassisbouwer van British American Racing. Tevens was Reynard van plan om voor het Premier Grand-Prix alle bolides te gaan bouwen. Premier Grand-Prix lijkt nu aan een stille dood te sterven.

Reynard behaalde vooral succes in de diverse Formule 3 kampioenschappen en het CART kampioenschap. Toen British American Racing in 1999 de Formule 1 in kwam wilde Reynard in zijn eerste seizoen meteen een race winnen. Het verliep echter anders, in het debuutseizoen werd geen enkel punt behaald. En nu, na 3 jaar BAR moet het team nog steeds op zijn eerste overwinning wachten.

“Reynard heeft te lijden gehad van een aantal veranderingen in de strategie in de afgelopen drie jaar” aldus Reynard. “Uiteindelijk bevonden we ons twee keer op het verkeerde moment in de verkeerde markt, terwijl er fors was geïnvesteerd. Ik hoopte dat de situatie te redden was, maar helaas waren we niet in staat om dat te realiseren.”

De teams in de Formule 3000 en het CART kampioenschap kozen inmiddels voor concurrent Lola.

[photo2]Reynard was ooit de grootste producent van raceauto’s. In elke klasse waarin Reynard debuteerde werd een kampioenschap behaald, alleen in de Formule 1 pakte Reynard nooit een kampioenschap.

Reynard heeft een schuld van 15 miljoen Amerikaanse Dollars opgebouwd. De inboedel van de fabriek zal per opbod worden geveild.

Loading