F1 Nieuws

Ricciardo: 'Frustrerende maar bemoedigende kwalificatie'

Ricciardo: 'Frustrerende maar bemoedigende kwalificatie'

6 april - 15:11
9

Daniel Ricciardo wist wederom niet boven teamgenoot Yuki Tsunoda te eindigen na een kwalificatiesessie. De Japanner wist voor zijn landgenoten in Q3 te eindigen, de Australiër stond er één plekje onder. Zijn hoogste kwalificatieposititie van dit seizoen. En hoewel hij nog niet 100 procent tevreden is, erkent Riccardo wel dat er stappen zijn gezet.

“Persoonlijk is er natuurlijk de frustratie dat je er net naast zit. Toen ik op het bord zag dat ik tiende was, wist ik dat er nog een paar auto's zouden komen. Het was dus nipt en dat is frustrerend, maar ook bemoedigend omdat het, om wat voor reden dan ook, een lastige start van het jaar is geweest,” aldus de normaal goedlachse Australiër.

Ricciardo kijkt ook naar de twee vrije trainingen van vrijdag, waarvan er eentje in het water viel: “Ik denk dat ik Yuki daarmee niets kan afpakken. Ik vind dat hij ook erg goed heeft gereden, dus het zal wel aan twee kanten liggen. Maar ja, kijk, ik wil de vrijdag niet gebruiken om aan te geven waarom ik er een halve tiende naast zit. Het komt niet door vrijdag, maar het maakte het wel wat lastiger voor ons.”

Vrije trainingen ingehaald

Een lastig weekend voor Ricciardo dus, die hoopt stappen vooruit te kunnen zetten: “Ik denk dat we het onder die omstandigheden ook heel goed hebben gedaan, om te herstellen wat we niet hebben kunnen doen tijdens de vrije trainingen.” Ricciardo aast in Japan op zijn eerste punten sinds de Grand Prix van Mexico vorig jaar, waar hij als zevende eindigde.