Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo verrast vriend en vijand in sprintkwalificatie: "Ik raakte de muur!"

Daniel Ricciardo was de verrassing van de sprintkwalificatie in Miami. De Australiër reed knap naar P4 en staat met een grote glimlach voor de camera's.

Ricciardo Miami FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar Daniel Ricciardo slecht aan het seizoen begon, gaat het nu langzaamaan beter. In China werkte de Australiër een goed weekend af tot hij werd geraakt door Lance Stroll en tijdens de sprintkwalificatie in Miami reed hij zelfs naar de vierde positie. En dat zorgt uiteraard voor de welbekende glimlach.

"Ik weet het niet", lacht Ricciardo tegenover Sky Sports. "Ik heb het eerder gedaan, dus ik weet dat het in me zit. Verwachtte ik dat ik op de tweede rij zou starten? Waarschijnlijk niet zó goed. Ik voelde me goed in SQ2 en wist dat die ronde goed genoeg was voor SQ3. We stonden op dat moment vijfde en ik dacht: 'dat zou heel mooi zijn'. Uiteindelijk werd het zelfs P4. De ronden waren goed, maar het is heel moeilijk om een solide rondje neer te zetten op dit lastige circuit."

Helemaal vlekkeloos ging het niet, stelt Ricciardo. "Ik heb in beide ronden ook de muur geraakt. De eerste was best een harde tik. Ik was zeker aan het pushen, maar ik weet niet of het hielp in mijn rondetijd. Ik ben erg trots op deze prestatie, al heeft het team de laatste races ook updates meegebracht. Ik had natuurlijk een nieuw chassis in China en hier hebben we een nieuwe vloer. Het tij begint te keren, zo lijkt het."

Wat is er mogelijk in de sprintrace? Droomt Ricciardo van het podium? "Ik kan over van alles dromen. Het is fijn om meer naar voren te starten en uit de chaos van het middenveld te blijven. Hopelijk kunnen we de leiders een beetje bijbenen in de openingsfase. Het is een korte race, dus hopelijk kunnen we wat punten pakken."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"