Red Bull Contentpool

F1 Nieuws

Ricciardo voelt verschil met nieuwe chassis: 'Ook al zegt het team misschien van niet'

Ricciardo voelt verschil met nieuwe chassis: 'Ook al zegt het team misschien van niet'

4 mei - 21:04
7

Daniel Ricciardo kan eindelijk weer eens lachen. De Australiër heeft een moeilijk seizoen tot nu toe, maar tijdens de sprintrace in Miami wist hij als vierde te finishen. Na afloop van de race wordt hij door Viaplay gevraagd of het komt door zijn nieuwe chassis.

Een zwaar seizoen: het is eigenlijk nog een understatement. In de eerste weekenden van 2024 was Yuki Tsunoda de absolute koprijder bij Visa Cash App RB. De resultaten van Ricciardo bleven vooralsnog uit. Er gingen zelfs geruchten dat de voormalig teamgenoot van Max Verstappen een ultimatum had gekregen om te verbeteren. Mocht dat niet lukken, dan zou hij vervangen kunnen worden door Liam Lawson.

Geen mentale problemen voor Ricciardo 

Ricciardo dacht zelf dat de tegenvallende resultaten aan het chassis lagen. In China kreeg de Australiër dan ook een nieuwe versie, waarna hij beter is gaan presteren. Was het een mentaal probleem of is het chassis echt anders? “Ik denk dat het geen mentaal probleem was. Ik denk dat het echt iets was, omdat ik me tijdens de eerste races mentaal goed voelde,” zo stelt Ricciardo na afloop van de sprintrace.

Hij vervolgt: “Natuurlijk, ik boekte geen goede resultaten, dus na een race voelde ik me natuurlijk wat minder goed en gefrustreerd, maar ik heb nooit in een negatieve spiraal gezeten. Ik heb altijd zelfvertrouwen gehad. Toen we het chassis veranderden, voelde ik dat er iets anders was in China. Het team heeft niks gevonden in het oude chassis, maar ik voel wel verschil. Misschien zegt het team nog steeds dat het niet klopt, maar de resultaten vooruit zijn gegaan.

Ricciardo zegt dan ook dat hij als Formule 1-coureur altijd het volle vertrouwen in zichzelf moet hebben: “Dat is in elke sport zo, je probeert die laatste procent te vinden, want je moet jezelf altijd 100 procent voelen. En als je iets mist qua gevoel, kan dat het verschil zijn. Dus zelfs als ik denk dat het andere chassis minder bracht dan de nieuwe, kan dat het antwoord zijn.