Rijdt Wurz weer races in 2003?

[photo1]Het is hoogstwaarschijnlijk dat we Wurz volgend jaar terugzien in de F1. De Oostenrijker heeft de afgelopen twee jaar voor McLaren getest en zegt nu in onderhandeling te zijn met drie teams. Wurz zou zelfs bijna tot een akkoord zijn gekomen met een van de teams.

“Mijn toekomst ligt bij één van de drie teams waarmee ik in gesprek ben. Met één van hen heb ik bijna een contract voor volgend jaar. Ik zal de komende tien dagen aanzien hoe de dingen gaan en zal waarschijnlijk voor Hockenheim mijn beslissing nemen,” aldus Wurz.

[photo2]Al sinds Wurz ging testen bij McLaren na twee teleurstellende seizoenen in 1999 en 2000 bij het team van Benetton. Wurz dacht hetzelfde pad als Panis te bewandelen door een jaar te testen en daarna terug te keren bij de races. Dit was bijna het geval maar Wurz sloeg een aanbod van Toyota af omdat hij kans maakte op het stoeltje van Häkkinen. Toen bleek dat McLaren Raikkonen verkoos boven Wurz waren de goede stoeltjes al verdwenen dus zat er niets anders op dan nog een jaar bij McLaren te blijven. Nu gaan er weer geruchten dat Wurz in gesprek is met Toyota. De laatste paar races was de oostenrijker vaak in gesprek met Gustav Brunner.

McLaren hoopt echter dat Wurz wil blijven als testcoureur en heeft hem een contractverlenging aangeboden met loonsverhoging. Maar aangezien Wurz meermalen heeft laten blijkben liever te racen lijkt dit niet realistisch.

Loading