Robert Doornbos bevestigd bij Red Bull Racing

[photo1]Vanmorgen heeft het team van Red Bull Racing bekend gemaakt dat het de Nederland Robert Doornbos heeft aangetrokken als test-en derde rijder voor het komende seizoen. Het bericht werd bekend gemaakt door sportief directeur Christian Horner.

Het afgelopen seizoen reed de 24-jarige Doornbos als derde rijder bij het team van Jordan/Midland tot hij vlak voor de Grand Prix van Duitsland overstapte naar Minardi waar hij de kans kreeg om de laatste acht races van het seizoen te gaan rijden.

“Het is fantastisch om tot Red Bull Racing te behoren. Ik wil zoveel mogelijk leren, om aan de top van deze sport te komen. Ik denk dat dit hier de juiste plaats is om dat te kunnen doen,” aldus de kersverse Red Bull Racing coureur.

[photo2]Vandaag zal Doornbos in Barcelona al voor het eerst in de wagen van Red Bull gaan testen. Voor komend seizoen zullen de twee racezitjes bij het team opgevuld worden door David Coulthard en de Oostenrijker Christian Klien. Vitantonio Liuzzi, die vorig jaar nog zijn stoeltje moest delen met Klien, zal bij het tweede team van Red Bull gaan rijden, Scuderia Toro Rosso. Wie de teamgenoot van Liuzzi wordt is nog even afwachten.

Met de bevestiging van Doornbos bij Red Bull Racing zullen er volgend seizoen maarliefst drie Nederlanders actief zijn in de Formule 1. Christijan Albers en Nicky Pastorelli zijn onlangs al bevestigd bij het team van Midland.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading