Robert Doornbos kent succesvolle test op Paul Ricard

[photo1]Op het zonovergoten circuit van Paul Ricard heeft Robert Doornbos donderdagmiddag en vrijdagochtend een succesvolle test voor Jordan Grand Prix afgelegd. De Rotterdammer legde op Zuid-Franse bodem in totaal 80 ronden af waarin hij met name een groot aantal veranderingen aan de EJ15 testte met het oog op de aanstaande Grand Prix van Duitsland en Hongarije.

Nadat Doornbos op donderdagmiddag het stuur had overgenomen van vaste rijder Narain Karthikeyan, testte de Nederlander voornamelijk een aantal aanpassingen aan de Toyota motor en een vernieuwde suspensie op de korte circuitvariant van de High Tech Test Track. Op vrijdagochtend probeerde Doornbos met succes een aantal gewichtsveranderingen die hem in staat stellen een agressievere rijstijl bij het aanremmen van de bochten te gebruiken. Ook testte de in Italië woonachtige Nederlander een aantal verbeterde tractiecontrol settings.

Doordat Bridgestone deze test ook aanwend binnen haar ontwikkelingsprogramma voor de aanstaande Grand Prix van Duitsland en Hongarije, legde Doornbos samen met Michael Schumacher en Marc Gene op beide dagen met name lange-afstand runs af. Nadat Doornbos zijn programma had afgewerkt, nam Tiago Monteiro vanmiddag op zijn beurt weer het stuur over van de test- en reserverijder van Jordan Grand Prix.

Robert Doornbos: “Ik kan terugkijken op een heel succesvolle test voor zowel het team als mij persoonlijk. In twee dagen heb ik veel extra kilometers kunnen maken waarin we verschillende nieuwe ideeën en onderdelen hebben kunnen testen. Ik heb me goed vermaakt op dit circuit. Het is werkelijk een schitterende accommodatie met wel 160 verschillende mogelijke varianten. Ik hoop dat het team, Toyota en Bridgestone de informatie van vandaag en gisteren goed kunnen gebruiken om tijdens de volgende Grand Prix weer een stap vooruit te maken!”

Bron: Robert Doornbos media

Loading