Rory Byrne verlaat Ferrari

[photo1]Rory Byrne de hoofdontwerper van het team van Ferrari heeft verklaard tegenover het Britse Autosport dat hij in 2006 de Formule 1 vaarwel zal zeggen. Byrne is dan 62 jaar en wil graag meer tijd doorbrengen met zijn vrouw.

Rory Byrne maakt sinds 1995 deel uit van het uiterst succesvolle dreamteam rondom Michael Schumacher bij Ferrari. Afgelopen jaren behaalde Ferrari maarliefst zes keer achter elkaar de wereldtitel voor constructeurs.

Ferrari zit niet stil en is al enige tijd bezig met het zoeken naar opvolging voor Rory Byrne. Zo zullen de taken van Byrne vrijwel zeker overgenomen worden door Aldo Costa, die al grotendeels verantwoordelijk is voor de bolide voor volgend jaar. Byrne ziet in Costa de perfecte opvolger. “Ik heb veel vertrouwen in hem. Als het moment om te vertrekken aangebroken is, zal hij voor het gehele systeem verantwoordelijk zijn. Op dit moment vervult hij al veel van mijn taken, terwijl ik aan de zijlijn toekijk.”

Ook de contracten van Jean Todt, Ross Brawn en Paolo Martinelli lopen in 2006 af. Van Ross Brawn wordt verwacht dat hij na 2006 nog steeds bij Ferrari actief zal zijn. Brawn zou dan de functie als teammanager overnemen van Jean Todt. Die zal dan op zijn beurt de opvolger van Luca di Montezemolo worden als president van Ferrari. Luca Baldisseri zou de functie van Ross Brawn overnemen als technisch directeur.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading