Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Rosberg kijkt uit naar dynamiek Hamilton en Leclerc: 'Wordt zware strijd'

Rosberg kijkt uit naar dynamiek Hamilton en Leclerc: 'Wordt zware strijd'

25 april - 21:00
8

Lewis Hamilton sluit het hoofdstuk Mercedes na dit seizoen af. Hij vervolgt zijn carrière bij Ferrari en die overstap lijkt hij - op basis van hoe de eerste vijf Grands Prix zijn verlopen dit jaar - niet beter te kunnen timen. Nico Rosberg is benieuwd hoe de onderlinge strijd met Charles Leclerc zich in 2025 gaat ontwikkelen.

"We kijken allemaal uit naar die dynamiek", aldus de wereldkampioen van 2016. "Charles lijkt me niet iemand die te veel in aanvaring komt met zijn teamgenoot, dus dat zal het makkelijker maken, misschien wordt het niet al te extreem pittig. Desondanks is Charles waarschijnlijk de op één na beste kwalificeerder na Max Verstappen dus het wordt een zware strijd voor allebei."

Hamilton timede goed

Hamilton pakte zijn eerste wereldtitel voor McLaren in 2008. Bijna vier jaar later besloot hij om naar Mercedes over te stappen, om daar een jaar later zijn tweede wereldkampioenschap te pakken. Mercedes domineerde vanaf 2014 de Formule 1, totdat het tijdperk Max Verstappen aanbrak.

Aan timing ontbrak het Hamilton vooralsnog niet in zijn carrière. "Op dit moment lijkt het qua prestaties de juiste beslissing voor hem te zijn, waardoor hij misschien wel een geweldige zet heeft gedaan zoals hij twaalf jaar geleden deed. McLaren won races en Mercedes was nergens, en op het moment dat hij verhuisde, ging McLaren achteruit en begon Mercedes races te winnen. Misschien krijgt hij dat nog een keer voor elkaar."

Op dit moment neemt Mercedes de vierde plek in het wereldkampioenschap bij de constructeurs in. De Duitse formatie staat na vijf Grands Prix op 52 punten. Ferrari heeft drie keer zoveel punten: 151 stuks.