Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Rosberg schaart Verstappen in illuster rijtje: "Dat is echt extreem"

Max Verstappen is momenteel niet te stoppen in de Formule 1. De prestaties van de Nederlander zijn volgens oud-wereldkampioen Nico Rosberg te vergelijken met de allergrootste namen uit de geschiedenis van de sport.

Rosberg Verstappen 2016 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vijf races, vijf pole positions, een overwinning in de sprintrace én vier Grand Prix zeges. Het is voorlopig een waanzinnige start van het seizoen voor Max Verstappen. De Red-Bull coureur domineert de sport en staat al bijna twee jaar onafgebroken aan kop van de WK-stand. Nico Rosberg, wereldkampioen Formule 1 in 2016, hoopt dan ook dat de concurrentie een stap kan maken. De Duitser verwijst naar twee teams die volgens hem mogelijk Red Bull kunnen gaan uitdagen.

"We dachten eerst dat Ferrari de strijd aan kon gaan, maar in China was het weer McLaren", vertelt de voormalig wereldkampioen aan Sky Deutschland. De Duitser lijkt zijn hoop vooral op McLaren te hebben gevestigd, zeker na het tegenvallende weekend van Ferrari in China: "We moeten het afwachten, maar ik hoop dat een van deze twee teams dichterbij kan komen. McLaren neemt updates mee naar Miami. Het gaat erom dat ze meer snelheid in in de races krijgen en beter met de banden omgaan. Het enige wat we nu kunnen is hopen dat ze dichterbij komen, wat heel moeilijk gaat worden."

Desondanks heeft Rosberg alleen maar lovende woorden voor Verstappen. Volgens de Duitser zit er nog veel meer in het vat bij de Nederlander, iets wat de concurrentie zou moeten afschrikken: "Max rijdt zo ver voor de rest, dat hij niet alles hoeft te laten zien. Als hij vol gas moet gaan, dan zit er waarschijnlijk nóg meer in. Het is echt extreem wat hij laat zien."

Volgens Rosberg hoort Verstappen dan ook thuis in een illuster rijtje: "Hij hoort bij de beste vijf aller tijden. Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Ayrton Senna, Lewis Hamilton en Max Verstappen."

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren