Rossi laat F1 (voorlopig) links liggen

Valentino Rossi, meervoudig kampioen van het Moto-GP kampioenschap heeft te kennen gegeven het aanbod van Ferrari af te slaan en zich voorlopig nog te richten op de tweewielers in plaats van de Formule 1 bolides.

Rossi, die langere tijd al aan het flirten was met Ferrari en meerdere malen testte bij de Italiaanse renstal liet vandaag weten dat hij nog niet ‘klaar’ is met de MotoGP.

“Voorlopig even geen Formule 1, ik blijf op de motor. Het was een geweldige ervaring, en niet alleen technisch maar ik heb ook heel veel interessante mensen mogen ontmoeten. Ik wil Luca di Montezemolo, Jean Todt en het hele team bedanken voor de geweldige kans die ze mij hebben gegeven. Mijn werk op de motor is nog niet klaar: er is daar nog veel te doen dus ik zal voorlopig in de MotoGP actief blijven,” aldus Rossi.

Met het nieuws dat Rossi niet naar de Formule 1 zal komen, betekend dat het team van Ferrari weer iemand van haar lijstje zal schrappen voor de toekomst. Het is nog steeds onzeker of Michael Schumacher na dit seizoen zijn Formule 1 carrière een vervolg zal gaan geven. Volgens de geruchten zou Kimi Raikkonen naar de Italiaanse renstal verkassen na afloop van het seizoen. We houden je op de hoogte!

Nancy Breebaart
F1News.nl