F1 Nieuws

Russell hekelt huidige F1-kalender: 'Anders hadden wij nu hoger gestaan'

Russell hekelt huidige F1-kalender: 'Anders hadden wij nu hoger gestaan'

6 april - 12:48 Laatste update: 15:13
15

Voor de derde keer dit seizoen is het George Russell niet gelukt om zijn Mercedes in de top vijf te kwalificeren. Alleen in Bahrein kwam hij op de derde plek. Na twee keer een zevende plek en in Japan dus een negende plaats is het tijd voor de Brit om te kijken hoe dat komt. Waar het aan ligt weet Russell heel goed.

“Ik zat in een hele sterke ronde, tweeënhalf tiende sneller in bocht elf en ik verwachtte misschien wel vier tienden sneller te finishen. Ik maakte één fout en verloor alle tijd. Dat was een beetje jammer, maar we kennen de sterke en zwakke punten van onze auto,” aldus Russell na de kwalificatie.

Het team kent dus de sterke, maar voornamelijk ook de zwakke punten van de auto. Waar gaat het dan mis? “De zwakke punten zijn de hogesnelheidsbochten. Als je aan de kwalificatie begint, haal je de brandstof eruit en worden de bochten steeds sneller en sneller, dus het tempo gaat er in die bochten natuurlijk een beetje vanaf,” zegt de enkelvoudig racewinnaar. Hij vervolgt: “Helaas hebben we door de aard van deze kalender drie circuits op rij gehad die allemaal snel waren. Als we het seizoen waren begonnen in Bahrein, Baku en Singapore, hadden we waarschijnlijk een heel ander beeld gehad.”

Matige seizoensstart Mercedes

George Russell kent zowel individueel als met zijn team een matige start van het seizoen. Het team heeft na drie raceweekenden slechts 26 punten. En beide auto’s wisten in Australië niet in de punten te belanden. Russell kwam zelfs nog in een bizar ongeluk terecht, waardoor hij de race überhaupt niet finishte. Iets lijkt er niet helemaal goed bij Mercedes, dat het lek nog niet heeft weten te dichten.