F1 Nieuws

Russell zou tekenen voor Verstappen als ploegmaat: 'Ben helemaal voor'

Russell zou tekenen voor Verstappen als ploegmaat: 'Ben helemaal voor'

2 mei - 22:56
6

Max Verstappen naar Mercedes? Vorig jaar zou iedereen Toto Wolff voor gek verklaren als hij hier werk van zou maken, maar naarmate de weken verstrijken lijkt de teambaas van de Duitse renstal steeds meer kans te maken op de handtekening van de drievoudig wereldkampioen. Wat zou George Russell ervan vinden als hij volgend jaar Verstappen als ploegmaat naast hem heeft rijden.

"Ik zou er helemaal voor zijn", zegt Russell stellig voorafgaand aan de Grand Prix van Miami. "Ik denk dat ik in 2022 bij Mercedes kwam na de legendarische jaren en overwinningen van Lewis. Het is een enorme opgave om bij zo'n team te komen waar Lewis al ontzettend lang voor reed. Ook voor mij, maar ik geloof in mezelf. Je moet het opnemen tegen de besten in dezelfde machines en laten zien wat je in huis hebt."

De huidige nummer zeven van het wereldkampioenschap vervolgt zijn verhaal: "Ik heb het gevoel dat ik de afgelopen drie jaar een fantastische teamgenoot heb gehad met Lewis. En hij is zo'n geweldige coureur en we pushen elkaar elke week, zo is het gewoon. Dus ik zou Max verwelkomen, ik wil het opnemen tegen de besten. Ik wil bewijzen wat ik kan. Dus ja, laat het maar gebeuren", aldus Russell.

Mercedes in de markt voor Verstappen

Mercedes is op zoek naar een vervanger voor Lewis Hamilton, die aan het einde van het jaar naar Ferrari vertrekt. Ondanks dat 'The Silver Arrows' dit jaar opnieuw geen competitieve bolide heeft, zou het niet direct kansloos zijn in de strijd om Verstappen. Mercedes zou er een recordbedrag voor over hebben om de 26-jarige Nederlander te overtuigen van een overstap, al is dat niet het belangrijkste voor Max.

Voor Verstappen is namelijk belangrijk dat er - los van volgend jaar - vanaf 2026 een goed pakket voorhanden is. In dat seizoen worden er nieuwe reglementen geïntroduceerd in de Formule 1, zowel voor het chassis als voor de motor. Mercedes interpreteerde de vorige grote motorreglementswijzigingen in 2014 veruit het beste en dat zou een transfer naar Brackley interessant kunnen maken.

Antonelli als back-up

Wolff heeft het al vaker gezegd: Verstappen is onze nummer één kandidaat. Maar ook Andrea Kimi Antonelli behoort tot de opties om zevenvoudig wereldkampioen Hamilton te vervangen in de W16 van 2025. De 17-jarige Italiaan debuteert dit jaar in de Formule 2 en wordt via verschillende tests met oudere F1-wagens van Mercedes klaargestoomd voor het echte werk.

Russell houdt de verrichtingen van de Mercedes-protegé in de gaten. "Ja, ik heb gehoord dat hij het goed doet. Het is natuurlijk altijd moeilijk om een referentie te krijgen als je alleen rijdt. En voor hem is het gewoon de nodige ervaring opdoen. Er bestaat geen twijfel over dat hij ooit een Mercedes-coureur zal worden. Maar de tijd zal het leren. Hij is een geweldige coureur, hij heeft alles gewonnen in zijn juniorcarrière, dus er is geen reden om hem de komende jaren niet in de Formule 1 te zien schitteren."