F1 Nieuws

Russell schrijft Mercedes nog niet af: 'Het is nog vroeg'

Russell schrijft Mercedes nog niet af: 'Het is nog vroeg'

5 april - 20:00
6

Het seizoen is voor Mercedes niet ideaal gestart. Het team staat slechts vierde met 26 punten. Ter vergelijking Red Bull en Ferrari hebben allebei al meer dan 90 punten en McLaren staat op 55 punten.  George Russell denkt dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

Als je vier jaar geleden had gezegd dat Mercedes in 2024 niet mee zou doen om overwinningen, zou je verbaasd worden aangekeken. Toch is het echt zo: in 2024 pakte Mercedes zelfs nog geen podium na drie races. 

Het is duidelijk dat Mercedes tegenvalt, maar Russell vindt het te vroeg om het seizoen al af te schrijven: “Ik denk dat er een duidelijke trend is, waarbij we onze sterke en zwakke punten kennen. We presteren zeker sterker in de bochten met lage snelheden en hebben wat meer moeite met de hogesnelheidsbochten, waarvan er meer zijn in Jeddah, Melbourne en Suzuka. Dit zijn de snellere circuits van het seizoen.

Russell schrijft Mercedes nog niet af 

De Brit vervolgt: “Er valt nog genoeg te begrijpen. Dus zoals ik al zei, het is nog vroeg, we weten dat we nog niet zijn waar we willen zijn, maar iedereen werkt hard om de correlatie te verbeteren, om wat dichter bij wat we in de fabriek op de simulator zien te komen en om verbeterde prestaties te vinden.