F1 Nieuws

Russell zoekt oorzaak P11 niet bij zichzelf: 'Ik kreeg een hartverzakking!'

Russell zoekt oorzaak P11 niet bij zichzelf: 'Ik kreeg een hartverzakking!'

19 april - 16:00
9

George Russell kende geen goede sprint shootout. De Brit kwam niet door het tweede deel heen en bleef zodoende steken op een elfde plaats. Gedurende de sessie begon het te regenen. Russell is, naar eigen zeggen, slachtoffer geworden van de hectiek die ontstond als gevolg van de weersverandering. 

Russell: 'Daarom kon ik geen goede tijd zetten'

De Formule 1-coureurs gingen tijdens SQ2 massaal tegelijk naar buiten toen het begon te regenen. “We probeerden allemaal zo snel mogelijk naar buiten te gaan. Maar ik kwam vast te zitten achter een stel auto’s, zodoende verloor ik veel bandentemperatuur en kon ik geen goede rondetijd meer neerzetten”, vertelt Russell na afloop aan F1TV

Een tweede poging om een beter rondje neer te zetten bleek tevergeefs voor Russell, toen regende het al te hard. “Het is frustrerend. Na de eerste ronde zat ik zo dichtbij Q3, maar het was net niet goed genoeg. Het waren lastige omstandigheden, toen ik zag dat het begon te regenen kreeg ik een kleine hartverzakking."

Ondanks het tegenvallende resultaat in de sprintkwalificatie, hoopt de Mercedes-coureur het zaterdag wel beter te kunnen doen. “Tijdens de sprintrace hoop ik een paar plekken naar voren op te schuiven. En daarna hebben we ‘s middags nog een kans in de kwalificatie voor de Grand Prix.”