Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz: "Haast onmogelijk om foutloze ronde te rijden in Miami"

Carlos Sainz begint de GP van Miami zondag vanaf P3. De Spanjaard moet alleen Ferrari-collega Charles Leclerc en de van pole startende Max Verstappen voor zich dulden. Sainz is er tevreden mee.

Sainz Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de sprintrace moest Carlos Sainz op zaterdag genoegen nemen met P5. In de kwalificatie ging het de Spanjaard beter af. In zijn Ferrari reed Sainz naar P3, onder lastige omstandigheden zoals hij het zelf omschreef. "Het was jammer dat ik in de sprintrace niet voorbij Daniel (Ricciardo, red.) kon komen, maar ik wist dat de snelheid er was. Ik wist dat ik in de kwalificatie in de top 3 kon rijden", vertelde Sainz direct na de kwalificatie.

"We konden enkele goede rondes rijden en het is erg lastig hier. Elke ronde is een avontuur, met de wind weet je niet wat er gaat gebeuren. Daar allemaal rekening mee houdend, was het niet zo slecht."

Of er meer in had gezeten voor Sainz? "Je rijdt een ronde en denkt altijd dat je sneller had kunnen zijn. Maar hier is het haast onmogelijk om een foutloze ronde te rijden. Er is altijd een plek waar je glijdt, een plek waar de banden oververhitten of een plek waar de wind je anders raakt. Het is dus lastig om de goede balans te zoeken op een lastig circuit. Op P3, aan de schone kant van de baan, is dan een goede plek om te starten."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024