Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Sainz hard gestraft na incident met Piastri tijdens GP Miami

Carlos Sainz heeft een tijdstraf van vijf seconden en één strafpunt op zijn licentie gekregen voor het incident met Oscar Piastri tijdens de Grand Prix van Miami. De Spanjaard zakt zodoende naar de vijfde plaats in de einduitslag, achter Sergio Perez.

Sainz Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van Miami werden Carlos Sainz en Oscar Piastri nog onderzocht. Sainz passeerde in de veertigste ronde de McLaren-coureur voor de vierde plaats, maar dat ging niet zonder touché. Piastri moest dat bekopen met een kapotte voorvleugel en kon na een extra pitstop punten vergeten.

De stewards hebben geoordeeld dat Sainz de schuldige van het incident was. Volgens hen was het duidelijk te zien dat de Spanjaard de apex miste en ook nog eens de controle over zijn auto kwijtraakte, waardoor hij Piastri raakte. Sainz krijgt een tijdstraf van vijf seconden en verliest zo een plekje aan Sergio Perez. De Red Bull-coureur schuift op naar de vierde plaats.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola