F1 Nieuws

Sainz in gesprek met meerdere teams: 'Hopelijk is het snel rond'

Sainz in gesprek met meerdere teams: 'Hopelijk is het snel rond'

4 april - 07:09
1

Carlos Sainz heeft nog altijd geen contract voor 2025. De gesprekken met F1-teams worden steeds serieuzer en de Spanjaard hoopt snel een nieuw contract te tekenen zodat hij zich weer kan richten op het racen.

Sainz zijn contract bij Ferrari loopt aan het eind van 2024 af en zal niet worden verlengd. De Ferrari-coureur wordt vervangen door Lewis Hamilton en dus moet Sainz op zoek naar een nieuw team. Teams genoeg die een zitje beschikbaar hebben, maar welk team is écht serieus en welk team is ook echt goed voor Sainz?

Sainz in gesprek over F1-zitje voor 2025

‘’Ik praat natuurlijk met een paar (teams), want dat is wat mijn management en ik moeten doen als je nog geen baan hebt voor volgend jaar. We praten met bijna iedereen. Het gaat nu meer om de details en uitvinden wat de realistische en beste opties zijn voor mij en mijn toekomst’’, zegt Sainz op de persconferentie in Japan.

Sainz moet, ook tot zijn eigen teleurstelling, bekennen dat hij nu nog niks zeker weet. ‘’Op dit moment heb ik daar nog geen nieuws over. Het enige dat ik wil zeggen is dat het nu tijd is om er tempo achter te zetten. Hopelijk kunnen we het dan zo snel mogelijk rond hebben.’’

Sainz wordt voor 2025 in verband gebracht met verschillende teams. Zo hebben Red Bull Racing, Mercedes en Aston Martin alle drie minimaal één zitje te vergeven voor 2025. Het team aan wie Sainz het meest wordt gelinkt is Sauber, dat nu nog racet onder de naam Stake F1, maar in 2026 officieel Audi zal heten. Een merk waaraan vader Carlos Sainz senior ook al verbonden is en waar met Andreas Seidl en James Key oude bekende werken van de Spanjaard.