Salo wil punten

[photo1]De 35-jarige Finse coureur Mika Salo wil tijdens de Grand-Prix van Canada in de punten finishen. De afgelopen Grand-Prix wilde Salo enkel de finish halen, met een puntenfinish legt hij de lat dus behoorlijk hoger.

Een opmerkelijke uitspraak omdat Toyota vorig seizoen niet getest heeft op het circuit van Canada. Toyota testte bijna op alle circuits, de engineers hebben dus geen enkele data over het afstellen van de bolide.

[photo2]”We hebben goede remmen, dit is zeer belangrijk op het circuit van Canada” aldus Mika Salo.”Natuurlijk, ik had een probleem met de remmen in Monaco, maar de remmen die we nu gaan gebruiken zijn helemaal anders. We hebben drie dagen getest op Silverstone, daar reed ik met andere versnellingsbakverhoudingen, dat ging zeer goed. In de laatste bocht op het circuit van Canada kun je inhalen, de kwalificatie is dus niet zo belangrijk. We moeten alleen goed uitkijken dat we daar niet crashen omdat dat dan voor de pitmuur is. Het is verschrikkelijk om voor de ogen van je team te crashen.”

Voor de Grand-Prix gaat Salo uit eten bij zijn vriend Jacques Villeneuve. Villeneuve is de eigenaar van een restaurant in Montreal. Voor de fans in Canada, het restaurant heet “Newtown”.

Na de Grand-Prix pakt Salo zondagavond meteen het vliegtuig naar Spanje. Op dinsdag zal Salo alweer op het circuit van Jerez testen.

Loading