Samenwerking Sauber en Art Grand Prix in de maak?

Het begint er steeds meer op te lijken dat het GP2-team Art Grand Prix gaat fuseren met het Formule 1 – team van Sauber. Art Grand-Prix, dat onder leiding staat van Nicolas Todt (zoon van Jean Todt red.) wil volgend jaar graag in de Formule 1 debuteren.

Art Grand Prix is de afgelopen jaren het leidende team geweest in de GP2 en acht zichzelf nu klaar voor de Formule 1. Het team heeft al een officiële inschrijving geplaatst, hierover zal de FIA zich in juli buigen.

Een andere optie voor Art Grand Prix is Sauber. Recent werd al gespeculeerd dat Art Grand Prix Sauber van eigenaar Peter Sauber zou overkopen. Sauber valt op het circuit tegen, heeft nog nauwelijks sponsoren, en teambaas Peter Sauber zou zich ook niet meer dagelijks met het team willen bemoeien. Het gemotiveerde Art Grand Prix zou daarom voor Sauber een uitkomst zijn.

Bij Sauber betaalt BMW dit jaar nog de meeste kosten, dat is volgend jaar afgelopen. Aangezien Sauber nog geen grote sponsoren heeft weten te strikken zal het een overleveningstocht worden voor het Zwitserse team.

Peter Sauber ontkent dat hij zijn wil verkopen maar bevestigde wel dat Art Grand Prix teambaas Jean Todt afgelopen week met de Zwitser heeft gesproken op de thuisbasis van Sauber in Hinwill. Er broeit dus wat tussen Art en Sauber, wij houden je op de hoogte!

(pg)