Sarah Fisher test McLaren

[photo1]IRL coureur Sarah Fisher heeft gisteren met McLaren drie ronden op het circuit van Indianapolis gereden. Het was voor het eerst sinds 1992 dat er weer een vrouw achter het stuur kroop van een Formule 1 boldie.

De Italiaanse Amati kroop in 1992 achter het stuur van een Brabham, zonder veel succes overigens. Het eens zo machtige team Brabham was bijna faillet, Amati werd al snel vervangen door Damon Hill. Hill deed het overigens niet veel beter.

Fisher reed gisteren drie ronden na de vrije trainingen, de drie ronden waren mede mogelijk gemaakt door Tag Heuer, sponsor van McLaren. Ecclestone vond het een goed idee, en dus gaf hij teambaas Ron Dennis toestemming om Fisher te laten rijden.

Fisher stapte in de reservebolide van McLaren.
“Het was leuk” aldus Fisher. “Ik heb niet op de limiet gereden, ik had immers maar drie ronden. Ik zie niet in waarom een vrouw geen Formule 1 kan rijden, elke auto is anders, het is een kwestie van wennen om vertrouwd te raken met een Formule 1 bolide.”

Eerder dit jaar was Sarah Fisher de eerste vrouw die in de Amerikaanse IRL series een Pole-Position op haar naam schreef. Daarnaast schreef ze diverse top 3 finishes op haar naam.

“Dit was slechts een demonstratie, het waren slechts drie ronden. Een echte testsessie zou pas echt fantastisch zijn.”

Loading