F1 Nieuws

Sargeant krijgt opgelapt chassis van Albon, reservechassis pas in Miami

Sargeant krijgt opgelapt chassis van Albon, reservechassis pas in Miami

4 april - 07:35
6

Williams heeft in Japan nog altijd geen reservechassis en zal ook nog zonder reserve zitten in China. Logan Sargeant zal het daarnaast moeten doen met het opgelapte chassis van Alexander Albon na diens crash in Australië.

In Australië werd het pijnlijk duidelijk hoe de zaken ervoor staan bij Williams. Het team heeft voor de start van dit seizoen geen tijd gehad om een reservechassis te bouwen. Hierdoor heeft het team direct een probleem als één van de coureurs hard de muur in gaat. In Melbourne kon daardoor alleen Albon in actie komen, nadat de Thai zelf zijn chassis had beschadigd in de eerste vrije training.

Met twee chassis’ en geen reservechassis is het aan de Williams-coureurs om de wagens in Japan heel te houden. Een andere aanpak hoeven we echter niet te verwachten: ‘’Nee, totaal niet. Dit is al zo sinds Bahrein en het verandert eigenlijk niks’’, zegt Albon op de persconferentie. Ook zijn teamgenoot ziet weinig reden tot een verandering van aanpak.

Waarom Sargeant het herstelde chassis van Albon krijgt

‘’Ik denk het niet. Het is een situatie waar we al bekend mee zijn. We gingen naar Saoedi-Arabië in dezelfde situatie. Natuurlijk weet je dat je voorzichtig moet zijn, maar aan de andere kant kan je dat ook weer niet zijn, want het is de Formule 1. Als je voorzichtig bent, dan ben je helemaal nergens. Je moet er vol voor gaan, vol vertrouwen en hopen dat er niks misgaat.’’

Wat dat betreft moeten de coureurs nog even volhouden, want deze situatie blijft nog even bestaan. Albon en Sargeant bevestigen namelijk dat het reservechassis pas in Miami gereed zal zijn. In China zal Williams dus ook niet beschikken over een reservechassis.

En dan nog de vraag wie er met het herstelde chassis van Albon moet rijden? Dat blijkt Sargeant. ‘’Het zou teveel werk zijn om de wagens te wisselen. Dat zou teveel vragen van de monteurs. De reparatie van het chassis verliep beter dan verwacht, dus dat zou helemaal normaal moeten werken.’’ Sargeant ontkent dan ook dat het een nadeel voor hem is om met dat chassis te moeten rijden op Suzuka.