F1 Nieuws

Sargeant overtuigd: ‘Crash in VT1 was geen rookie-fout’

Sargeant overtuigd: ‘Crash in VT1 was geen rookie-fout’

5 april - 13:06
12

Nadat hij voor de Grand Prix van Australië zijn Formule 1-wagen moest afstaan aan Alexander Albon, is het GP-weekend in Japan niet goed begonnen voor Logan Sargeant. De Amerikaan crashte met zijn Williams in de eerste vrije training, waardoor hij ook niet kon deelnemen aan VT2. Hij verzekert echter dat er geen sprake was van een beginnersfout.

Sargeant: 'Crash VT1 was geen beginnersfout'

Sargeant geeft toe dat hij een ‘domme fout’ maakte, maar benadrukt dat die van een andere aard was dan in zijn debuutjaar in F1. “Het was een beetje een domme fout, eentje die ik vooral in VT1 niet zou moeten maken. Gelukkig was het niet zoals de fout van vorig jaar toen ik te veel pushte. Desondanks liet ik het team achter met wat schade, maar ik kwam er beter vanaf dan het had kunnen zijn”, geeft hij aan.

“Het geeft absoluut geen deuk in mijn zelfvertrouwen”, voegt hij eraan toe. “Na een week rust voelde ik me voor dit weekend verfrist en er meer klaar voor dan ooit. Ik heb er geen zelfvertrouwen door verloren. Ik kon mezelf wel slaan na vandaag, maar het had niks met de vorige keer te maken. Het was gewoon een visuele fout waar ik zaterdag mee verder ga.”

De crash van Sargeant kwam twee weken nadat hij zijn bolide moest afstaan aan Alex Albon, die zijn wagen crashte in Australië. Williams had geen reservechassis beschikbaar en koos daarom de coureur die het meest consistent presteert voor het team. Dit weekend moet Sargeant het doen met de gerepareerde bolide van zijn teamgenoot.