F1 Nieuws

Sargeant start Grand Prix van China vanuit de pitstraat

Sargeant start Grand Prix van China vanuit de pitstraat

21 april - 06:31

Logan Sargeant zal de Grand Prix van China vanuit de pitstraat moeten aanvangen. Williams heeft besloten om na de kwalificatie een aanpassing te doen aan de afstelling van zijn Formule 1-wagen.

Sargeant start GP China vanuit de pitstraat

De veranderingen werden aangebracht tijdens het parc fermé, dat na de kwalificatie weer van kracht werd. Tussen de sprintrace en de kwalificatie hadden de F1-teams nog wel de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan hun auto’s. Williams heeft besloten om alsnog de afstelling te veranderen voor de start van de GP op het Shanghai International Circuit. Ook Ferrari en Aston Martin maakten kleine aanpassingen, maar dat had niet met de afstelling te maken en was dus toegestaan tijdens het parc fermé.

Behalve wat tijd bij de start verliest Sargeant er weinig mee, want hij stond al op de laatste startplaats achter Yuki Tsunoda en Lewis Hamilton. Williams heeft zo zijn redenen voor de aanpassingen, met het oog op de volgende race. “Logan start de race vanuit de pitstraat, wat ons de kans geeft om te experimenteren met de afstelling en meer te leren over de auto in de aanloop naar het volgende sprintevenement in Miami”, luidt de verklaring van het team.