Sato en Toro Rosso in 2009?

[photo1]Volgens het doorgaans betrouwbare Zwitserse tijdschrift Motorsport Aktuell is Takuma Sato een serieuze kandidaat voor Scuderia Toro Rosso voor volgend jaar. Sato zit vanaf mei dit jaar werkloos thuis nadat zijn team Super Aguri F1 failliet ging.

Sato kreeg diverse aanbiedingen, de Japanner zou onder andere aan de 24 uur van Le Mans kunnen deelnemen. Al deze aanbiedingen sloeg Sato af omdat hij zich volledig wil blijven richten op Formule 1.

Sato heeft meer dan 100 Grand-Prix gereden en maakte in 2002 zijn debuut bij Jordan. Scuderia Toro Rosso heeft voor volgend jaar nog niemand vast gelegd. Teambaas Gerhard Berger zou volgend jaar graag met een debutant uit de Red Bull school en een ervaren Formule 1 coureur van start willen gaan.

Momenteel rijdt Toro Rosso met Sebastian Vettel en Sebastian Bourdais. Sebastian Vettel rijdt volgend jaar voor Red Bull terwijl Bourdais tot op heden teleurstelt. Sebastian Buemi, Bruno Senna, en Romain Grosjean die momenteel allen GP2 rijden lijken de de beste papieren te hebben om volgend jaar als debutant bij Scuderia Toro Rosso aan de slag te gaan.

Sato lijkt overigens niet alleen vanwege zijn ervaring een interessante optie te zijn voor Toro Rosso. Red Bull heeft 50% van de aandelen van Toro Rosso in handen en ondersteunt het team ook door middel van het leveren van een chassis en technische kennis. Datzelfde Red Bull wil met haar energiedrank graag op de moeilijke maar belangrijke Japanse markt succesvol worden. Sato is nog altijd zeer populair in Japan en zou voor Red Bull een perfect Japans promotiemiddel zijn.

Loading