Sato ontslagen uit ziekenhuis

[photo1]Na een overnachting in het ziekenhuis van Graz is Takuma Sato vanmorgen teruggekeerd naar Engeland. Doktoren konden na een aantal tests vast stellen dat Sato geen breuken of andere verwondingen heeft opgelopen. In tegenstelling tot vele andere berichten heeft Sato geen hersenschudding opgelopen. Sato’s manager vertelde dat Takuma in een zeer goede bui was. Hij maakte grapjes en bekeek de metertjes van zijn bloeddruk en ademhaling en probeerde daar zijn persoonlijke telemetrie uit te maken.

[photo2]Sato wist nog precies te herinneren wat er gisteren in de GP was gebeurd: “Ik draaide de bocht in met Juan vlak naast mij. Ik wou net op het gas gaan toen ik hard geraakt werd. Ik sloot mijn ogen voor een seconde en toen ik ze weer open deed zag ik wat voor een klapper ik had gemaakt. Mijn benen lagen over elkaar door de impact en ik kon zelfs de grond zien door het gat in de bodem. De bolide heeft me goed beschermd. Ik hoor dat ie total loss is, maar mij mankeert niets. Ik wil het medische personeel van het circuit en het ziekenhuis bedanken voor de goede snelle hulp en natuurlijk alle anderen die mij hebben bij gestaan. Ik denk dat ik helemaal in orde zal zijn voor de GP van Monaco, maar eerst zal ik naar mijn dokter in Engeland gaan om met hem te praten.”

Morgen zal bekend worden of Sato mee zal doen aan de ‘Historic Grand Prix of Monaco’

Loading