Formule 1

Sauber-baas houdt gemengde gevoelens over aan kwalificatie Grand Prix Japan

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 april 2024 18:15

Suzuka - Sauber vocht voor een plaats in Q3 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. In een competitieve sessie in Suzuka miste Valtteri Bottas een plaats in de top tien met een heel klein verschil, waardoor hij uiteindelijk de 13e startplaats voor de race van zondag opeiste. Aan de andere kant van de pitbox werden Guanyu's voorbereidingen op de kwalificatie gehinderd door een technisch probleem in FP3. Hij herstelde zich goed om mee te doen voor een plaats in Q2, maar kwam uiteindelijk niet verder en start de GP als 20e.

Stake F1 Team KICK Sauber

Met een geüpgraded pakket dat goede vooruitgang laat zien, blijft het team hard werken om voor de punten te vechten - en het zal klaar zijn om een sterke prestatie neer te zetten in de race. "Vandaag hebben we gemengde gevoelens. Aan Valtteri's kant hebben we een verbetering laten zien ten opzichte van vorige races, want hij had de kans om in Q3 te komen dankzij een goede kwalificatieronde. Hij miste de kwalificatie met een kleine marge, maar zijn rondetijden in Q1 en Q2 waren vergelijkbaar met die van Yuki [Tsunoda], die doorging naar de laatste ronde."

"Helaas verliep Zhou's kwalificatie niet zoals verwacht, want hij miste het laatste deel van FP3 vanwege een technisch probleem dat we onderzoeken. Hij kon de zachte compoundbanden niet gebruiken in de kwalificatiesim en omdat KP3 een heel belangrijke sessie is - zeker omdat de omstandigheden tijdens KP2 het niet toelieten om veel te rijden - miste hij wat cruciale tijd om zich voor te bereiden op de kwalificatie."

"Zhou liet een goede verbetering zien tussen de eerste en tweede stint, maar helaas was het niet genoeg om de cut te halen, met een rondetijd die niet echt het volledige potentieel weerspiegelt. Zhou's trainingen zagen er sterk uit en hij heeft de mogelijkheid om morgen wat posities terug te winnen. Over het algemeen hebben onze upgrades - die we in Melbourne hebben geïntroduceerd en die hier [in Suzuka] kwamen - de prestaties van onze auto verbeterd en we zijn optimistisch dat we tijdens de race om punten kunnen vechten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS