Sauber met verbeteringen op Silverstone

[photo1]Het Zwitserse team Sauber zal tijdens de Grand-Prix van Groot-Brittannië met een sterkere motor en een nieuw bodywork in actie komen. Tijdens de Grand-Prix van Frankrijk kwam het team al met een nieuwe voorvleugel en nieuwe radiatoren.

“De nieuwe windtunnel begint zijn vruchten af te werpen”, aldus teambaas Peter Sauber. “Dit is de tweede belangrijke stap van de verbetering van ons aërodynamische pakket dit seizoen. We hebben het nog niet kunnen testen, maar de resultaten uit de windtunnel geven aan dat het een verbetering is.”

“Het nieuwe bodywork is lager en stuurt meer lucht naar de achtervleugel. Dit is mogelijk gemaakt omdat de radiatoren sinds Magny-Cours aanzienlijk zijn verkleind. Tevens rijden we nu met de B versie van de Petronas motor. Deze motor heeft aanzienlijk meer paardenkrachten dan de A versie die we tot op heden gebruikte.”

Sauber gaat dus met hoge verwachtingen naar het circuit van Silverstone. Het voormalige vliegveld lijkt de bolide van Sauber te liggen, tijdens de wintertests zette Giancarlo Fisichella en Felipe Massa hier namelijk snelle tijden op de klokken.

Loading