Sauber naar Manama

[photo1]Het Sauber Petronas team zal op donderdag 19 februari een demonstratie geven in Manama, de hoofdstad van Bahrein. Het zal de eerste keer zijn dat er een Formule 1 bolide op hoge snelheid in het Midden-Oosten zal rijden.

Neel Jani, de testpiloot van Sauber, zal de Sauber C22 door de straten van Manama sturen. In deze stad zijn de straten afgezet zodat Jani op volle snelheid kan rijden, er worden tienduizenden toeschouwers verwacht.

“Het is erg belangrijk voor de Formule 1 dat het wereldwijd te zien is, ik kom dan ook graag naar Bahrein”, aldus teambaas Peter Sauber. “De hoge temperaturen zullen een uitdaging zijn voor machine en coureur, het zal een spannende race worden, ik ben dan ook blij dat wij de mogelijkheid hebben de race te promoten.”

De Formule 1 zal dit jaar voor het eerst naar Bahrein komen. Het land legt momenteel de laatste hand aan een ultramodern circuit. De teams van Williams, B.A.R, en Jordan bezochten het land al, deze teams kwamen echter niet met bolides in actie.

Loading