Sauber niet tevreden over snelheid Villeneuve

[photo1]Jacques Villeneuve was één van de grote verliezers in de Grand-Prix van Australië. De Canadees startte vanaf de vierde plek maar wist uiteindelijk slechts als dertiende de eindstreep te passeren.

Villeneuve kwam in de race snelheid tekort. Wat opvallend is dat dit niet aan de bolide van Sauber heeft gelegen. Jacques Villeneuve zat namelijk op een strategie van twee pitstops terwijl zijn teamgenoot Massa maar één pitstop maakte. Massa moest dus met meer benzine rijden en reed ook op banden die langzamer zouden moeten zijn.

In de 55e ronde reed Massa een persoonlijke snelste raceronde van 1.26.893. Villeneuve reed zijn persoonlijk snelste raceronde één ronde later. Met minder benzine en op snellere banden reed de coureur een rondetijd van 1.27.745. Ruim acht tienden van één seconde langzamer dan Massa.

Massa was gedurende de gehele race sneller dan Villeneuve. Villeneuve die als vierde startte werd uiteindelijk dertiende, Massa startte als laatste maar kwam als tiende over de eindstreep. Peter Sauber kon zijn teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken steken.
“Ik kan het verschil in rondetijden tussen Massa en Villeneuve ook niet verklaren. Ik moet helaas toegeven dat het verschil groot is. Massa reed met veel benzine, dit in tegenstelling tot alle andere coureurs die op een andere strategie zaten. Het verschil is dus nog groter dan het zich eigenlijk laat aanzien.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading