Sauber ontwikkelt geheel nieuwe bolide

[photo1]De nieuwe bolide van Sauber de Sauber C22 zal een geheel nieuwe bolide worden. De Sauber van dit jaar zal niet worden doorontwikkeld, het team heeft een geheel nieuw concept ontwikkeld voor de bolide.

Sauber dat dit seizoen de vijfde plek wist te bemachtigen moet wel verbeteren omdat de concurrentie ook stukken beter zal worden. Jaguar lijkt op de goede weg, bij Jordan heeft men eindelijk een betrouwbare motor, en Honda richt zich helemaal op British American Racing.

“Alle DATA die we verzameld hebben en alle technologie die daarmee is ontwikkelt zit in onze nieuwe bolide” aldus teambaas Peter Sauber. “De bolide van dit jaar was slechts een doorontwikkeling, de nieuwe bolide is geheel nieuw. De Sauber C22 is helemaal vanuit de basis ontwikkeld.”

[photo2]”We hebben ook de beschikking over Nick Heidfeld en Heinz Harald Frentzen, zij zullen samen een sterk koppel gaan vormen. Ze zijn niet alleen snel maar geven ook fantastische feedback naar de engineers.”

Technisch directeur Willy Rampf die de bolide ontwikkelde is ook uitermate optimistisch, hij denk dat Sauber nu alles in huis heeft om volgend seizoen te gaan scoren.

Loading