Sauber verwacht morgen groen licht van de FIA

Peter Sauber, die vorige week BMW Sauber overnam, verwacht deze week al groen licht te krijgen van de FIA. Sauber doelt daarmee op een startbewijs voor 2010.

Sauber heeft zijn team aangemeld als Sauber – Ferrari. De 66-jarige Sauber heeft een overeenkomst met Ferrari, de Scuderia zullen de motor en de transmissie voor het team gaan leveren.

“Ik ben positief”, aldus Sauber in de Zwitserse krant Blick. “De samenwerking met Ferrari is beter dan ooit en het werk aan het nieuwe chassis vordert goed.”

Sauber reed in 2005 voor het laatst in de Formule 1 met een Ferrari motor en Felipe Massa en Jacques Villeneuve als coureurs. Eind 2005 nam BMW het team over en werd Sauber adviseur van de nieuwe renstal.

Sauber werd altijd ondersteunt door de Maleisische staatsoliemaatschappij Petronas. Petronas bleef ook BMW Sauber trouw en verwacht wordt dat de Maleisiers Peter Sauber nu opnieuw zullen blijven steunen.

Voor 2010 worden Jarno Trulli, Heikki Kovalainen, Kamui Kobayashi en Christian Klien bij het team genoemd. Ook Pedro de la Rosa en Vitaly Petrov hebben goede papieren.
“De testervaring van De la Rosa bij McLaren zou waardevol voor ons kunnen zijn”, aldus Sauber. “Met Petrov zou de hele Russische markt voor ons open gaan voor 2010, ook zeer interessant.”

Petrov, vorige jaar tweede in het GP2, zou ongeveer 10 miljoen Euro aan persoonlijke sponsoren meenemen. Verwacht wordt dat Sauber voor kerst zijn coureurs al zal vast leggen.

(pg)