Schumacher bood Heidfeld excuses aan

Nadat Michael Schumacher’s overeenkomst met Mercedes GP betekende dat Nick Heidfeld niet langer kandidaat was voor het Duitse team, bood de zevenvoudig wereldkampioen zijn landgenoot zijn excuses aan.

In een interview met Bild vertelt Heidfeld over de onderhandelingen met Mercedes GP en McLaren. Beide teams waren geïnteresseerd in de coureur, maar kozen uiteindelijk voor iemand anders.

“McLaren wilde me hebben. De onderhandelingen waren bijna afgerond,” volgens de Duitser, die uiteindelijk voor Mercedes koos terwijl McLaren verder ging met regerend wereldkampioen Jenson Button.

Bij Mercedes ging de overgebleven stoel – naast Nico Rosberg – naar Michael Schumacher, wat voor Heidfeld als gevolg had dat de 32-jarige gedegradeerd werd tot testrijder.

“Toen we (Schumacher en Heidfeld) elkaar voor het eerst zagen in Jerez, bood hij op een bepaalde manier zijn excuses aan. Dat was een mooi gebaar. Maar als het andersom was geweest, had ik het ook gedaan.”

Heidfeld houdt hoop voor de toekomst: “Voor 2010 zie ik een goede kans op een race-stoel. Op dit moment concentreer ik me op mijn rol bij Mercedes. Wat daar verder uitkomt, zullen we wel zien.”

(JR)