Schumacher mirakel of niet ?

Het mirakel Schumacher?

Michael Schumacher heeft met zeven wereldtitels in de F1 al bewezen een uitzonderlijk coureur te zijn. De hele F1 wereld was nieuwsgierig naar zijn prestaties bij het mercedes gp team dit jaar. Was het mogelijk voor een coureur om na 3 jaar afwezigheid weer mee te doen voor de titel? Na ongeveer de helft van het seizoen heeft de voormalig meervoudig wereldkampioen veel harde kritiek gekregen over zijn prestaties en zijn rijstijl. Schumi heeft nog weinig punten gescoord en kan het WK wel uit zijn hoofd zetten. De titel die Schumacher aan het begin van het seizoen nog dacht te kunnen pakken.
Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden die zeker nodig zijn om mee te kunnen doen voor de titel. De eerste belangrijke voorwaarde is natuurlijk een competatieve en betrouwbare auto. Een tactisch sterk en goed op elkaar ingesteld team is de tweede voorwaarde. Zonder deze twee doe je niet mee voorin. Schumacher heeft natuurlijk niet de snelste auto en heeft op de meeste huidige coureurs een achterstand. De F1 is verander qua regels en de auto`s zijn erg veranderd. Dit heeft al geresulteerd in een aanpassing van de mercedes gp wagen. De wagen kreeg een kleinere wielbasis wat ten goede aan de rijstijl van Schumacher moest komen.
Dit alles heeft nog niet geleid tot het gewenste effect. Schumacher strijd om de plaatsen 6 tm 12 en dat is niet wat hij heeft gehoopt. Het hoogte/dieptepunt was tijdens de laatste Gp waar hij Barrichello bijna in de muur reed of liet hij toch genoeg ruimte en is hij te zwaar gestraft.

Kan het tij nog gekeerd worden voor Schumacher?

Dit jaar heeft hij al opgegeven en ook al schrijven veel site`s en pers dat hij zijn contract niet zal uitdienen is dat allerminst zeker. Schumacher is een vechter en wil weer bewijzen dat hij een topper is. De nieuwe auto voor volgend jaar zal, in tegenstelling met die van dit jaar, mede door hem ontwikkeld en getest worden.Hij heeft dus meer invloed op de bouw van de nieuwe auto.

(DO)

Loading