Schumacher over 2011

De verwachtingen waren hoog, een rentree van Michael Schumacher in de kampioenschapauto van 2009, overgenomen door het welbekende Mercedes en onder de bezielende leiding van niemand minder dan Ross Brawn. Dit moest haast wel vuurwerk worden, de combinatie leek voorbestemd en een garantie op succes.

Niets is minder waar, de Mercedes W01 bleek geen winnaar en Schumacher evenmin. Het seizoen 2010 eindigde voor de Duitser op 14 november om 14.02 uur, met 72 kampioenschapspunten en een Force India op zijn dak. Toch lijkt Michael Schumacher vastberaden zijn tegenvallende comeback om te buigen tot een succes. Dit blijkt uit een interview die de 7-voudig wereldkampioen onlangs gaf aan CNN.

“Ik geniet ervan en ik heb het recht te doen wat ik leuk vind, ik voel me goed bij mijn beslissing terug te komen en ik geniet veel support in deze. Het afgelopen jaar was niet zo succesvol als ik gehoopt had, maar met de steun van het team en de buitengewoon sterke inzet van Mercedes, heb ik geen twijfel over ons succes in de toekomst.”

Team baas Ross Brawn zegt dat niet alles volgens plan is gegaan dit jaar, maar dat hij veel positieve punten heeft gezien.

“Overal gezien was het een teleurstellende prestatie, de auto viel tegen, Michael had wat tijd nodig om te wennen, maar ik weet zeker dat hij goed zal presteren in de toekomst. Tegen het einde van het seizoen kwam de ware Michael Schumacher naar boven.”

“Nu komt alles samen, ik denk dat we volgend jaar een hele spannende tijd gaan hebben,” voegde Brawn toe.

Het team is vroeg in 2010 begonnen met de ontwikkeling van de W02, deze keer met de volledige steun van Mercedes. Michael Schumacher is vastberadener dan ooit. Zal het de Duitsers lukken weer te gaan winnen? We gaan het volgend seizoen meemaken.

Loading