Schumacher regenmeister in Valencia

[photo1]Vandaag werd er wederom getest op het circuit van Valencia. De aanwezige teams konden hun testprogramma’s in voorbereiding op het nieuwe seizoen niet afwerken door de hevige regenval op het circuit.

Michael Schumacher voelde zich vandaag als een vis in het water. De Duitser zette in zijn Ferrari de snelste tijd van de dag neer, hij was hiermee bijna twee seconden sneller dan zijn teamgenoot Barrichello. De Braziliaan spinde in het begin van de sessie en kon daarom slechts 14 ronden rijden.

De testrijder van McLaren, Pedro de la Rosa, kwam vandaag ook in actie op Valencia. De la Rosa zette slechts 17 ronden op de klokken, en zijn snelste tijd was goed voor de derde tijd, op ruim tweeënhalve seconde van Michael Schumacher.

Nick Heidfeld sloot de dag als langzaamste af. Heidfeld testte de Michelin banden en was de meest productieve rijder van vandaag met 61 ronden. Uiteindelijk was Heidfeld bijna vijf seconden trager dan de snelste van de dag.

Ook Ralf Schumacher, Jenson Button en Alexander Wurz waren vandaag aanwezig op het circuit van Valencia. Ze gingen wel naar buiten, maar doken daarna gelijk weer naar binnen.

Testsessie Valencia dag 3
1. M. Schumacher – Ferrari – 1:21.766
2 R. Barrichello – Ferrari – 1:23.686
3 P. de la Rosa – McLaren – 1:24.309
4 N. Heidfeld – Williams – 1:26.582
5 R. Schumacher – Toyota – geen tijd
6 J. Button – BAR – geen tijd
7 A. Wurz – McLaren – geen tijd

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading