Schumacher-Rosberg 0-2

Sinds de Grand Prix van Bahrein en Melbourne, Rosberg was de snelste in bijna alle sessies met uitzondering van de tweede en derde in Australië. Schumacher zei in Sakhir was het nog een beetje “roestig” en het duurt een tijd om een goed ritme te krijgen.

De ervaring heeft er in de race van melbourne niet voor gezorgd dat het gat minder was. In de overige sessies (vrije trainingen)was dit soms wel het geval.

De Grand Prix van Maleisië, zal de eerste normale race na opening van het seizoen zijn ,het verschil tussen de beide mercedes coureurs zal dan duidelijk worden.

Michael Schumacher wordt door veel pers al afgeschreven en de druk op zijn schouders zal steeds hoger worden naarmate de prestaties niet verbeteren. Men geeft de zevenvoudig wereldkampioen niet veel tijd om weer in een ritme te komen na een afwezigheid van 3 jaar. De formule 1 is in 3 jaar veel veranderd en ook is Schumacher er 3 jaar niet bij geweest om de ontwikkelingen te volgen en zijn rijstijl daar op aan te passen. Zal de oude Schumacher nog op staan? Kan hij de strijd met de jonge lui nog aan? Dit zijn allemaal vragen die in de pers gesteld worden.

Vooruitkijkend naar de volgende Grand Prix houden de bazen van Mercedes GP en Schumacher zelf een slag om de arm.

Haug zegt “de Grandprix in Sepang zal een moeilijke worden voor Mercedes GP”. Volgens de motorsportchef moet het beste nog komen omdat Schumacher nog het juiste ritme moet vinden en zich nog aan de wagen moet aanpassen.

Schumacher zelf blijft er rustig onder en geeft aan dat hij positief vooruit kijkt naar de volgende grand prix .
De Duitse blijft positief over de weg naar Maleisië. “We zijn niet ver van de beste. Ik heb vertrouwen. Het beste nog moet komen,” zei hij. Natuurlijk zijn we nog niet heel goed, maar we hebben vooruitgang geboekt in Australië. Er is reden om positief te zijn, behalve dan door het kijken naar alleen het resultaat natuurlijk.

Natuurlijk moeten we zeggen dat Schumacher geen geluk in Melbourne had. Hij viel terug naar de laatste plaats na de eerste bocht na de start, waarin hij het slachtoffer was. “Ik denk dat Nico en ik twee of drie plaatsen boven de kwalificaties plek moeten kunnen uitkomen” zegt hij. “Ik was te defensief aan het rijden en er zat ook een scheur in de zijspoiler waardoor ik tijd verloor”.

“Maar we weten dat we sneller zullen zijn in Maleisië dan in Bahrein. Dit alles geeft ons hoop op een beter resultaat in de volgende race.

(DO)

Loading